Pomysł na restaurację: postaw na to, co lokalne!

Małe restauracje i obiady zawsze szukają czegoś nowego i interesującego dla swojego menu, aby wyprzedzić konkurencję. Dzisiaj porozmawiamy i zaletach dodawania lokalnych produktów ekologicznych do potraw w karcie dań, wskazując na rozliczne powody, dla których lokalne produkty organiczne są dobre dla restauracji

Lokalne produkty organiczne to lepsza jakość

Najważniejszą rzeczą w zaopatrzeniu restauracji w to, co jest lokalnie, jest to, że otrzymasz lepszą jakość od mniejszych producentów niż w większych hurtowniach. Lokalne produkty organiczne mogą zaoszczędzić pieniądze. Mniejsi producenci nie muszą być kontrolowani tak jak ich więksi odpowiednicy. Posiadanie tego rodzaju zaufania przekłada się na obniżenie kosztów w restauracji, kiedy nie muszą używać pracowników do uważnego śledzenia przesyłek w takich kwestiach jak jakość.

Lokalna produkcja organiczna pomaga lokalnej gospodarce

Powstająca fala unosi wszystkie łodzie, a kupowanie od społeczności pomaga wszystkim w pobliżu. Pozwala to nie tylko utrzymywać pieniądze w obiegu, ale także budować relacje i tworzyć sieci kontaktów. Krótko mówiąc, używanie lokalnych produktów ekologicznych w restauracji jest korzystne dla wszystkich.

Lokalne produkty organiczne są świeższe

Pozyskiwanie produktów na duże odległości oznacza, że ​​produkty muszą być przygotowane do wysyłki. Jeśli chcesz spakować rzeczy, oznacza to, że w procesie tym bierzesz pod uwagę trochę więcej czasu. Oznacza to więcej zamrożonych rzeczy i opakowań z zamrażarek. Przez cały cykl życia tego rodzaju produktu można zaobserwować pewną degradację na jaką szanująca się regionalna restauracja Zakopane nie powinna sobie pozwalać.

Lokalna produkcja organiczna równa się świetny marketing

Lokalne produkty zapewniają doskonałe slogany, a nawet słowa kluczowe, takie jak:

  • prosto z farmy

  • zawsze świeże

  • lokalnie uprawiane

Te zwroty i inne podobne są świetnymi punktami sprzedaży, które możesz wykorzystać w różnych kampaniach marketingowych. Lokalne produkty organiczne są dostępne przez cały rok. Lokalne produkty organiczne to o wiele więcej niż owoce i warzywa. Gdy dodajesz różne rodzaje wypieków i wypieków, a także drób, a nawet produkty mleczne, możesz wykorzystać coś lokalnego przez cały rok. Poza tym, lokalna produkcja organiczna jest zdrowsza – lokalne produkty są zbierane, gdy są świeże w szczytowej dojrzałości. Jest więcej wartości odżywczych, ponieważ w Twojej restauracji są przechowywane przez znacznie krótszy czas. Nie ma w tym żadnych sztucznych chemikaliów.

Lokalne produkty organiczne dobrze prezentują Twoją markę na tle konkurencji, bowiem istnieje naprawdę duża wartość dodana, gdy ludzie mogą zaufać Tobie jako zdrowej marce, która zawsze dba o to, by dostarczać swoim klientom potraw wykonanych z wysokiej jakości składników. To zwiększenie reputacji marki jest ważnym punktem sprzedaży, o czym pod żadnym względem nie można zapominać.

Zatem, jeśli nie masz pomysłu na to jak rozkręcić swoją restaurację – bez względu na to, gdzie się znajduje – postaw na to, co lokalne.

Pozostaw swój komentarz

Pomocne narzędzia i artykuły:

KURSY WALUT - Notowania giełdowe